15 listopada odbyło się spotkanie podsumowujące projekt Smaki Polski. Projekt realizowany był przez Fundację Polskich Kawalerów Maltańskich „Pomoc Maltańska” ze środków PFRON będących w dyspozycji Samorządu Województwa Wielkopolskiego oraz środków Miasta Puszczykowo. Uczestnikami projektu byli uczniowie Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Jastrowiu i w Kowanówku ; podopieczni Środowiskowego Domu Samopomocy we Włoszakowicach, w Gliwicach i w Puszczykowie. Podczas sobotniego spotkania uczestnicy projektu zaprezentowali kilka potraw z regionalnej kuchni wielkopolskiej i śląskiej. Wzięli też udział w konkursach gwary śląskiej: „Przysłowia mądrością narodu”, „Rozsypanka” i „Fraszołki”. Dla osób szczególnie uzdolnionych przewidzieliśmy konkurs plastyczny „Poznańska Bamberka” oraz „Lampion z dyni”. Na zakończenie każdy otrzymał certyfikat potwierdzający udział w tegorocznym projekcie.